DRIFTING – praznik za oči ali i za uši!

DRIFTING - praznik za oči ali i za uši!

Zanima vas Drift i zašto je drugačiji od svih drugih auto disciplina? Pitate se gde je nastao i koji automobili su dobri za drift? Potrudićemo se da vam bliže pojasnimo suštinu ovog sve popularnijeg sporta.
Pre svega, drift je danas jedan od najpopularnijih ekstremnih automobilskih sportova koji u poslednje vreme uživa sve veću popularnost svuda u svetu. Nastao je prvo u Japanu, a zatim se proširio po Evropi i Aziji, da bi potom osvojio i sve ostale kontinente.

Reč je o nesvakidašnjoj formi auto sporta, u kojoj je specifično to da se vozila voze što više bočno (a što manje pravolinijski). Vozači imaju za cilj da postignu što veći bočni ugao, da budu što preciznji i bliži zadatim markerima (clipping point-ima) i naravno da uz to budu brzi. Njihov stil vožnje ocenjuju sudije, a takođe moraju da vode računa da se ne okrenu, udare u gume ili barijere, jer tada dobijaju negativne poene ili nulu.

Ovaj sport je veoma atraktivan za publiku i vizuelno je jako zanimljiv – rezultuje škripom guma, vriskom motora i oblacima dima koji ostaju za automobilom koji svaku krivinu prolazi bočno.

Automobili marke BMW, Nissan, Toyota, Mercedes sa isključivo sa zadnjom vučom su, prema mnogima, preporuka za drifting.

Ukoliko smo vam ovim tekstom malo zagolicali mašti i probudili interesovanje da vidite kako izgleda drifting na delu, ne propustite da posetite Auto-moto berzu u nedelju, 22. septembra u periodu od 11h do 17h i uverite se zbog čega mnogi kažu da je drift praznik za oči ali i uši! Čekamo vas !

PRIJAVA ZA AMB 2023

Vaša prijava je uspešno poslata, nego iz našeg tima će Vas uskoro kontaktirati putem email-a.

PRIJAVA ZA AMB 2023

Vaša prijava je uspešno poslata, nego iz našeg tima će Vas uskoro kontaktirati putem email-a.